på vinden finns mycket som kan vara bra att ha

… men också mycket mycket skitgrejer.ha! som gamla träslöjdsgrejer och gamla proslinsfigurer – träslöjd var aldrig min starkaste ämne och porslinsfigurer har man tydligt alltid alldeles för mycket av.

inser att jag är ganska bra på att spara. mindre bra på att rensa ut och slänga. tur att det finns tid och utrymme för båda. en tid för att spara. en tid för att kasta. en far som säger spara. en mor som säger kasta. och så jag i mitten.

men åter till fynden! två olika hyllor, en gjord av pappa (!) och en gammal gammal som ingen vet vems det är.men som nu är min! har också hittat mammas gamla pärmar om mösterpassning och olika typprover. mycket bra att ha!

sen finns det också sånt som tar tag i en lite mer. som en massa gamla skrivböcker. fyllda med stora och små vardagshändelser, bestyr, bekymmer och funderingar från förr. och nyss!
förr ja. vissa saker känns som igår, ja som alldeles nyss. och jag undrar – har inget förändrats? sen vänder jag blad och andas ut. jo, mycket är annorlunda nu. mycket har hänt!
en del saker som var viktiga då har förlorat sin betydelse.jag skakar på huvudet och drar på munnen åt mina funderingar. och jag ba och hon ba och sen så och då-då...
andra saker bränner fortfarande och blottar sår som jag har förträngt. just det, det va då.  det var då hjärtat gick i tusen bitar. det var då ambulansen kom och ovissheten och maktlösheten tog över allt. det var då, drömmar formades och beslut togs som jag fortfarande lutar mig på. det var då. och nu är nu.

då och nu och allt däremellan. tacksamhet.lättnad.sorg.glädje och vemod.
och en visshet om att någon håller allt i sin hand! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: