angelägna samtal

var och lyssnar på ett samtal mellan Owe Wikström, Maria Küchen och Magnus Sundell igår.  rubriken var samtalets roll i det överkommunikativa samhället,  efteråt kom jag hem med en skrynklig lapp full av små anteckningar och huvudet fullt av funderingar. det sas mycket kloka saker om bland annat tid och otid,  närvaro och frånvaro, prat och låtsasprat och för all del vårt förhållande till tystnaden.

det pratades om att kommunikation inte bara handlar om ord utan också kan vara en fysisk handling. om människans längtan efter djup och mening och hennes behov av att få uttrycka sig, berätta sin historia – bli bekräftad och sedd OCH vad som händer när allt färre har tid, ork och vilja att lyssna.  om samhällsförändringar, generationsklyftor och hur vi påverkas av och hanterar alla kommunikationsteknologiska möjligheter. det talades  om olika samtalsklimat – samtal i olika rum och hur vi skiljer eller i allt större utsträckning inte skiljer det privat och det offentliga åt.

men också om nyfikenheten, glädjen och lusten som grund för goda samtal. om intresset för den andra och om vad som kan hända när du och jag möts.  ibland finns det också en poäng med att ”prata lite mer på prov” – det vill säga våga säga saker högt bara för att höra hur de låter. våga skapa utrymme för debatt och diskussion. allt  för att utmanas,  inspireras och tänka om – för tänk alla insikter och lärdomarna som kommer av de möten som sker när man minst väntar dem.

mycket mycket intressant och tänkvärt. länge leve samtalet!

xo.frida

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: